Garderobsakuten

Bästa checklistan – Hur du kan se snygg ut utan att handla ett ända plagg

En utmaning som heter duga. Gillar du klädkombinationer och färgkombinationer för jobbet och vardagen och vill kunna använda mera av det du har i din garderob. Då är detta något för dig. Är du även intresserad av att veta hur du kan spara tid på morgonen och samtidigt känna dig både praktiskt och snyggt klädd då har du hittat rätt.

Se till att trycka på följa knappen så du inte missar nästa inlägg där jag går igenom, Hur du får koll på antalet plagg i din garderob. Samt vad som funkar och inte funkar. Nu vidare till själva processen.

En variant är att välja ut kläder och kombinera utifrån färger. Jag älskar rött till exempel. Då brukar jag göra så här för att få ihop en vecko garderob:

Veckans outfit process

  1. Sök
  2. Välj
  3. Ta Fram
  4. Set
  5. Match

Dessa stegen hjälper dig att använda så många plagg som möjligt vilket gör att du inte behöver handla nytt lika ofta, kanske till och med inte alls. Du kan använda processen om du till exempel börjat använda tekniken att vända galgarna. När du väl kommit till slutet av att ”vända galgarna perioden” och ska gå igenom vad du använt och inte, kan du bestämma och plocka ut nya outfits med de plaggen som inte har blivit använda genom denna tekniken och checklistan.

Oavsett hur många plagg du har använt eller inte använt. Lägg undan de plaggen du har använt så du kan fokusera på den andra delen av din garderob för att se till att du använder hela garderoben mer. När det väl är dags för nästa omgång och du använt samtliga icke använda plagg. Då har du en låda att ”shoppa” ifrån, vilket innehåller de kläder du tidigare använt. Helt utan att behöva betala en enda krona. Bra va. Det bästa är att de plaggen passar dig redan 😉

Nu till detaljerna.

1. Sök

Leta upp outfitbilder i din mobil. Antar att du säkert har en och annan selfie i mobilen. Detta för att göra det så smidigt som möjligt. Om du inte har bilder så kan du ta dem i ett av de kommande stegen.

2. Välj

Välj ut 3-5 st outfit för veckan och spara i album som kan heta exempelvis ”Veckans outfits” i mobilen. Detta är ett steg du kan göra för att lättare komma ihåg vad du ska ha på dig, samt snabbt hitta om du har glömt. Även för framtiden har du en bank med outfits som du kan leta i för att ta reda på vad du ska ha på dig. På detta sättet lär du dig vad du har i din garderob och kan ännu lättare hitta snygga och praktiska klädkombinationer att ha på dig.

3. Ta fram

Detta är den roliga biten tycker jag, att få plocka fram outfits i din garderob utifrån de bilderna du valt. Plocka fram plaggen i de olika bilderna och lägg dem på sängen så du kan se dem.

4. Set

Häng ihop kläderna i outfiten till ett set. Ett set är = Allt som du behöver för en outfiten, samlar du på en/flera galge/ar eller på annat sett tillsammans på ett och samma ställe. Detta för att göra det enkelt när det är dags att använda det. Nu är det bara att hänga in oufiten i garderoben och göra likadant för de med resten. Har du inte tagit något kort än så kan du göra det nu så du kan lägga in i albument ”Veckans outfit” i mobilen.

5. Match

Nu kommer det smidiga, plocka fram klädkombinationer på morgonen och det är bara att ta på dig. Du behöver inte tänka, slösa tid på att ta några beslut eller liknande. Det är redan gjort. Now you are ready to go.

Bonus tips – Behöver du nya kläder men utan att handla?

Är du som jag och älskar kläder. Då kan det vara lite besvärligt när man inte får handla något nytt. Vill du ha tips på hur du kan uppdatera din garderob utan att handla något nytt? Följ med mig i mars på klädbytardag, eller varför inte annordna en egen. Dina vänner går kanske också i liknande tankar? I kommande inlägg kommer du få tips på båda.

Nu till checklistan 🙂

”Veckans outfit” checklista

Är du intresserad av information om hur du på egen hand kan gå igenom din garderob och skapa snabba, praktiska och snygga klädkombinationer? Testa att ladda ner vår checklista för veckans outfitprocess och där du får stegen för att skapa din veckans outfit och har plaggen för hela veckan redo i förväg. Klicka på länken.

Massa kärlek Angela

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *