Garderobsakuten

Garderobsuppdatering – 5 enkla steg

Istället för att rensa kan man uppdatera garderoben, genom att plocka ut favoriter och packa ner sådan man inte använder för att det inte är säsong. På sätt förvara plaggen tills det känns dags att använda kläderna igen. Jag tror regelbunden uppdatering är mycket bättre än att ha garderober fulla mer kläder som man ändå inte använder och skapar stress. Vad tror du?

Uppdatering vers. rensning

Vid varje ny säsong, gör jag en ny uppdatering i min garderob . Nu tänker jag att det är dags att dela med mig för även om jag har gjort garderobsuppdateringar sen 2016 kämpar jag varje gång. Dock har jag hittat några sätt som gör det lättare, då kläder innehåller många känslor, som för mig manifesterar sig i separationsångest, hoppas jag att detta inlägg kan peppa dig massor. Samt få dig på rätt väg att skapa en garderob som är endast består av plagg som du använder.

Rensning så väl som uppdatering kan vara känslosamt försöker jag göra det möjlighet att ta sig igenom processen, genom att endast uppdatera garderoben, och ta dig till andra sida så snabbt det bara går. Genom 5 enkla steg som ger dig en överblick av vad du har och ger en plan som du kan använde för att alltid ha den garderob du vill ha. Hela året om.

Den finns ju olika anledningar att vilja uppdatera garderoben, hur den ska se ut och känns. Du kanske känner att du aldrig har några att ha på dig. Eller att du aldrig kommer in i garderoben, ännu mindre hittar du det behöver när du behöver det. Du kanske vill ha en garderob som faktiskt passar din nuvarande stil och personlighet.

Oavsett anledning till ditt varför finns här en process som tar dig just tid. igen och igen. Är du redo?

Om du vill få maximalt ut av detta – Skriv ut CMI-Closet mass index listan för att räkna antalet plagg du har. Annars är du redo att sätta igång.

1.Ta ut alla plaggen

 • Slänga ut alla kläder på sängen, för att få en överblick över alla plaggen du har (även dom i tvättkorg, gömmor mm)
 • Sortera plaggen i klädtyp högar(kläninninar, toppar etc) , det gör det lättare att räkna sen
 • Bonus: Hitta liknande galgar. Ett av de enklaste sätt att få ordning i garderoben och göra det snyggt när du är klar
 • Räcker inte galgar till alla plaggen se till att de plagg som är av samma typ exempelvis alla klänningar har liknande galgar och blusar etc. det ger genast ett mer lugnt intryck i din garderob samtidigt som det gör det lättare för dig att hitta plaggen.

2.Räkna antalet plagg

Jag tror på att räkna antalet plagg i din garderob – För att få en överblick hur många plagg du faktiskt har och hur många plagg du använder. För att läsa mer om Closet Mass Index (CMI) kolla in på inlägget.

 • Önskelistan använder du till för att. Skriv ut listan här.
 • Räkna de olika högarna
 • Skriv upp antalet plagg på listan
 • Bonus: Använd CMI listan för att få reda på hur du använder dina kläder och hur du har konsumerat dom, skrivit ut den här.

Hur många plagg har du? Dela med dig av din Önskelista och CMI lista och tagga mig.

3.Uppdatera garderob efter säsongen

Nu när du har gjort det tunga jobbet kommer det roliga. Välj ut dina favoriter.

 • Plocka fram 30 bästa plaggen och häng in i garderob . Antalet bestämmer du själv mitt förslag är att hålla dig till 30-40 plagg för att inte fylla garderoben. Det viktigaste är ju att du använder plaggen och hitta kläderna när du behöver dom.
 • Packa ner resten för förvaring, det du inte längre vill ha lägg i en låda/påse för att lämna över till secondhand eller en kär vän.
 • Häng upp och färgkoda kläderna i garderoben, perfekt för att få bättre överblick över garderoben.

Jag brukar välja ca 30-40 plagg per säsong från de olika högarna. Alla andra plagg packar jag ner in en lågar och sparar till nästa säsong. För att det inte ska distrahera min garderob och ta plats. En fråga – Hur skulle du drivas med en garderob du kommer in i i varje dag och gör dig glad. Som tar 2 min (eller sekunder) att hitta något du vill ha på dig och känner dig snygg i. Hur hade det varit? Du är på väg dit nu. Kom ihåg det. kämpa på.

För mig känns det som julafton varje gång jag får plocka upp en av lådorna från förra säsongen och få leta igenom för den nya säsongen. Det är så nice och gratis.

Resten behöver du inte rensa bort, de plaggen du inte använder stoppar du ner i en låda och spara till nästa uppdatering och nästa säsong

Färgkombinera

Alternativ till färgkombinering är att sortera kläderna över klädtyp och färgkoordinera där. För tips på hur du kan färgkoordinera enligt klädtyper ta en titt på bilderna.

4.Kombinera 3 klädkombinationer

 • Plocka ut kläder i din nya garderob
 • Testa plaggen
 • Häng upp dom på en galge, häng ihop

För att få känslan av hur mycket lättare det är att skapa klädkombinationer när du har en garderob som är uppdatera med del kläder du gillar utmanars jag dig nu att sätt ihop klädkombinationer.

Hur gick det för dig – Tagga mig gärna med bilderna på dina klädkombinationer för säsongen.

5.Summera kunskap och donera plagg

Fira dagens arbete och summera vad du har lärt dig. Nu har du en teknik du kan göra varje gång de tär dags för en ny säsong.

Summering – Du har gjort följande steg Tagit fram alla plaggen/Tagit fram lådan från tidigare säsong – Lägg ut alla plaggen och shoppat loss. Mycket billigare än att shoppa loss och köpa en massa nytt. Du har plockat dina favoriter och lägger ner de andra för förvaring. Snabbt och lätt. Med tiden kommer du märka att detta går snabbare och snabbare.

När du är klar är det dags att ge bort plagg som inte längre ska vara kvar i din garderob. Jag burkar föreslå att ge bort till secondhand eller till vänner eller spara plaggen till klädbytardagar. Vad du än gör, är kläderna hela och rena släng dom inte. Det finns andra som kan ha användning av dina dom.

Vill du har fler sätt på hur du uppdatera din garderob ut att shoppa se till att följa: Följ oss på Instagram och Facebook för mer gemenskap och utbyte.

/En massa kärlek, Angela

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *